Mennesket vej 

En personlige shamanistisk udviklingsrejse

Jordens oprindelige folk praktiserede en levevis efter “The Original Instructions” i respekt for alt levende, og i anerkendelse af, at vi er åndelige væsener, og tæt forbundne til vores omgivelser – mennesker, dyr, natur, ting.

Kurset MENNESKETS VEJ vækker den ældgamle visdom til live påny og introducerer konkrete redskaber, som kan assistere dig i din rejse hjem til dig selv og et liv i større autenticitet, bevidsthed, kraft og balance.

Undervisningen tager udgangspunkt i den viden som jordens oprindelige folk har videregivet gennem generationer. Alt det, de har lært i og af naturen. Vi går i deres fodspor og bruger det i vores moderne liv. 

KURSUSPROGRAM

Planlagte datoer i 2024 & 2025

1 – 3 marts 2024
9 – 12 maj 2024
13 – 15 september 2024
22 – 24 november 2024
31 januar – 2 februar 2025

PRISEN INKLUDERER

Kurset Mennesket vej består af 8 weekendkurser inklusiv overnatning fordelt over 2 år.

Kurserne afholdes i vores egen Fredskovhytten i Hvalsø

Der er inkluderet fuld forplejning på alle moduler og vi lægger vægt på at servere sund og nærende mad, der så vidt muligt er økologisk og hjemmelavet.

PRIS PR MODUL : 3.700,- PR PERSON

Som mennesker ser vi på vores kraft og adgangen til det. Vi bygger en cirkel omkring os af den kraft vi har adgang til Vi undersøger om derer steder, hvor vi med fordel kan styrke vores forbindelse til kraften.
I Medicinhjulet vil vi kunne finde inspiration til at søge kraft i alle 8 retninger.

Indilife

Gennem vores opvækst har vi lært metoder til at passe på os selv i udsatte situationer. Da vi lærte de metoder, hjalp de os til at klare os igennem, men hvis metoderne stadig er aktive, er der en risiko for at de
ikke længere er gode for os. Ofte er vi ubevidste om dem og dermed ikke opmærksomme på, hvorfor vi handler som vi gør. Ved at blive bevidste om den måde vi anvender vores energi på, kan vi undgå at bruge noget unyttigt fremover og derved bevare energien hos os selv tog i stedet bruge den til det vi gerne vil. Vi går efter energien, men holder os ikke tilbage for at se det, der er negativt, vi er hele mennesker med alt hvad det medfører.

Hvorfor er vi her, hvad er det vi vil i livet, hvad er vores livsformål? Sammen ser vi på det og søger svar og retning. Vi kan vælge meget selv, når vi ved hvad vi vil, hvad der giver mening for os og glæde i livet.
Den shamanistiske rejse til ualmindelig virkelighed kan give os indsigter, som ellers er skjult for os. En shamanistisk vandring i
naturen, hvor vi tager tegn kan på samme måde åbne vores forståelse af det noget vi undrer os over eller søger svar på.

Indilife

I løbet af livet har vi behov for at tage beslutninger, store og små, der er valg og alle valg har konsekvenser. Vi ser på
beslutningsprocesser og har metoder til at kunne foretage oplyste valg. Sammen søger vi viden om det vi vil tage beslutning om og kan derved beslutte os på et mere oplyst grundlag.

Vores relationer til andre – dine og mine – betyder meget for hvordan vi har det og hvem vi er som mennesker. Vi træner vores evner til at indgå i relationer og til at løse konflikter på en respektfuld måde ved at forberede os og ved at have en klar intention om at løse løsninger. Metoden løser konflikter nye og gamle og den virker på tværs af alder og i forskellige kulturer.

Selve undervisningen tager udgangspunkt i den viden som jordens oprindelige folk har videregivet gennem generationer. Vi går i de oprindelige folks fodspor og integrerer vores nye viden i det moderne liv vi hver især lever. Historiefortælling omkring bålet er en gammel metode til at lære af dem, der har gået før os. Det træner vores evne til at lytte og ja, så er det også hyggeligt, selv om man lugter lidt af bål bagefter.

På kursusrækken MENNESKETS VEJ arbejder vi med autentiske shamanistiske metoder til at stå i egen kraft og blive stærkere. På kurserne introducerer vi konkrete værktøjer til at finde vejen hjem til dig selv og til en ny forståelse af din oplevelse af verden. Det kan støtte et liv i balance og større selvautoritet, hvor du i højere grad kan opfylde dit potentiale og leve et liv i overensstemmelse med dit livsformål.

Menneskets Vej er under Northern Drum/Chris Lüttichau’s paraply:
Læs om Chris Lüttichau og Northern Drum.

DINE GUIDES OG UNDERVISERE

Indilife

Peter Tillge
Fra 1981 til 1991 arbejdet med G.I. Gurdjieff `s ideer/filosofi i ” Fellowship of friends”, København. “Jeg har siden 1995 modtaget undervisning fra 5 forskellige lærere, hvor H. Storm var den første og Chris Lyttichau den langt mest bedtydningsfulde. Mit blod er meget dansk, men jeg oplever den indianske lære som mit spirituelle ståsted. Dette citat er tyveri, men sandt for mig: “Hvis vore hus brændte, ville jeg forsøge at redde min hustru, min papegøje og noterne fra Chris’es workshops”!

Eva Dinesen
I 1992 var jeg på mine første shamanistiske kurser hos Annette Høst og Jonathan Horwitz. Det åbnede en dør til at søge svar og vejledning i naturen og på shamanistiske rejser. Mange shamanistiske kurser er fulgt siden og jeg har gennem alle årene deltaget i trommegrupper. Nogle år har jeg været med i fuldmånegruppe, healinggruppe og en gruppe med shamanistisk musik. I 2003 kom Chris Lüttichau til Danmark og underviste i Menneskets Vej og siden har jeg arbejdet på at anvende shamanisme i praksis i hverdagen. Jeg har en kandidatgrad i pædagogisk psykologi 2012 og følger på 7. år et undervisningsforløb i England med Chris Lüttichau i Northern Drum. I 2017 begyndte jeg en rejse i forståelse af Mayaernes kalender og de traditioner der ligger bagved, den rejse er jeg stadig på.

Indilife

Vores kursister siger

At gå Menneskets Vej er som at tage en videregående uddannelse. Det farver og præger dit livs fundament, det er bare helt utrolig meget sjovere og man er garanteret at kunne bruge det bagefter! Det burde inkluderes i flere skoler.

Da jeg startede ville jeg gerne undersøge noget om mig selv og om naturen – jeg lærte om naturen i mig og om at ære både den, andres og naturen omkring os.

Det var meget vigtigt for mig at de redskabet vi lærte ikke bare blev ude i spejderhytten, men at de kunne omsættes derhjemme og være med mig i min hverdag ..uden at jeg skulle skifte alt mit tøj ud med mokkasiner og fjer.

Jeg har fået nogle redskaber med som jeg kan tage frem når noget er svært i mit liv, men også som jeg kan bruge i hverdagen. Især er jeg glad for at blive mere opmærksom på årstiderne og på tegnene omkring mig.

Jeg troede nok det ville komme til at blive sådan mere “Helligt”, men kurset var den helt perfekte blanding af alvor og sjov. Underviserne lyttede rigtig meget til hvem vi var som gruppe -og det på trods af at vi var virkelig forskellige!

Det var inspirerende at møde så mange forskellige mennesker; par, ældre, yngre osv. allesammen nogle jeg nok ikke ville have mødt andre steder, men som jeg nu betragter som en del af min nærmeste cirkel”

..hvis bare man kunne dumpe! Så kunne jeg få lov at gå hele kurset om igen!

-Tasja

Det mest forandrende kursus, jeg har gået.

Kurset har hjulpet mig til at tale og tænke fra hjertet – og blive ved med det. Kurset var mildt, godt og dybt.

Det bliver mærkeligt at leve “ikke-shamansk” igen. Sagen er, at det kommer jeg heller eller ikke til. Spørgsmålet er kun, hvordan jeg får de nye indsigter ind i hverdagslivet. Jeg føler, over tid, værdierne fra kurset præge mig helt ind i mine dagligdags beslutninger – privat og på arbejde. Det er både øvelser, men mest praksis. At tænke sig om, før man gør noget … og fokusere på det, der egentlig er behov for.

I skal vide, at sjældent har noget inspireret mig så meget som Menneskets Vej

- Henrik Egede

Aldrig har jeg lært så meget, i så trygge omgivelser, som på kurset Menneskets vej! – Og jeg har deltaget på mange kurser gennem mine 50 år som aktiv studerende. Underviserne sætter rammer, som giver os elever mulighed for at træde ind af den mangfoldighed af døre der åbner sig, og få indsigter om sig selv og livet som helhed, som i den grad kan bruges i det daglige liv.

En af de ting jeg holder særlig meget af, er at kurset er fri for dogmer og ”sådan ér det-ish”: rammerne gør at vi får mulighed for at finde visdommen i os selv, og ikke en ”visdom” andre mener alle skal have.

Jeg har været så begejstret for Menneskets vej, at jeg har taget den to gange. Jeg tog gerne en tur mere, hvis tiden var til det. Med det vil jeg blot sige at denne udviklingsvej aldrig er kedelig, ej heller noget der bliver færdigt. Heldigvis. For Menneskets vej er også Magiens vej. Og når man først er trådt ind på den, kan man kun ønske at blive ved at gå den, – og ærgre sig over ikke at have gjort det noget før.

- Birgitte Due Jensen Koch

At gå menneskets vej er at gå med de fire retninger ad en naturlig og magisk vej hjem til sig selv. At sidde i cirkel med andre og mærke stammens intelligens og blive undervist i de helt særlige redskaber som de gamle indianere kendte og brugte i pagt med naturen og den spiritualitet som bor i naturen og i os selv.

Altsammen holdt i en varm og levende atmosfære med et højt niveau og kærlig og ikke mindst humoristisk tilgang af de to guides Eva og Peter – om hvem jeg kun kan udtrykke min allerhøjeste respekt og taknemmelighed for de gaver de har og så generøst giver videre.

Der er ingen grund til ikke at gå Menneskets vej, hvis man vil gå hele vejen hjem til sig selv og videre ud i verden med sin sjæl og ånd klar og skinnende.

Tak for det hele. Be kind

-Woman Earth Painter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få besked når der kommer nye kurser
Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet

Adresse

Digelsvej 8
Søholm
3480 Fredensborg

Ring til Peter

(+45) 4919 0061
(+45) 5070 0222

Mail Peter

rie@tillge.dk

Ring til Eva

(+45) 2190 5353

Mail Eva

eva@skoven7.dk